تاریخ ایجاد: ۱۳۸۷/۱۱/۱۰زمان ایجاد: ۰۹:۴۳تعداد بازدید: ۶۹۵ آییننامه نحوه اخذ و ضوابط فنی نقطه تماس بینالمللی
آییننامه نحوه اخذ و ضوابط فنی نقطه تماس بینالمللی
الف- آییننامه نحوه اخذ و ضوابط فنی نقطه تماس بینالمللی
1- ایجاد نقطه تماس بینالمللی ACCESS SERVICE PROVIDER (A.S.P) در انحصار دولت میباشد و ارایه مجوز به دستگاههای ذیربط توسط شورای عالی اطلاعرسانی صورت میگیرد.
2- دستگاههای اجرایی دولتی برای سرمایهگذاری جهت ایجاد نقطه تماس بینالمللی، به طور مستقل از شبکه مخابرات کشور، لازم است گزارش توجیهی فرهنگی، علمی - فنی و اقتصادی مربوط را با امضای بالاترین مقام اجرایی به تأیید سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور برسانند. تصویب نهایی به عهده شورای عالی اطلاعرسانی میباشد.
3- دستگاه اجرایی یک نسخه از درخواست خود را همراه با گزارش بررسی فنی وزارت مذکور شامل توان علمی و فنی درخواست کننده، بررسی فرکانسی و سایر امور فنی و مهندسی برای تصویب نهایی به شورای عالی اطلاعرسانی ارسال میشود. این شورا ظرف مدت یک ماه پس از دریافت نظرات وزارت اطّلاعات و وزارت ارتباطات و فنّاوری اطّلاعات اعلام نظر خواهد نمود.
تبصره- سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران صرفاً برای وظیفه پخش برنامههای رادیویی و تلویزیونی خود از شبکه اینترنت، نیاز به مجوز از شورای عالی اطلاعرسانی ندارد ولی برای سایر خدمات اینترنتی موظف به اخذ مجوزهای این مصوبه میباشد.
4- وزارت ارتباطات و فنّاوری اطّلاعات موظف است در اسرع وقت، کلیه مشخصات امکانات فنی را که طبق ماده (3) از درخواست کنندگان دریافت نموده، در اختیار وزارت اطّلاعات قرار دهد.
وزارت اطّلاعات نیز موظف است ضمن بررسیهای لازم فنی - حفاظتی، در زمانبندی مقرر، پیشنهادهای اصلاحی را برای منظور نمودن توسط متقاضی، با هماهنگی وزارت ارتباطات و فنّاوری اطّلاعات در مدت زمان حداکثر یک ماه اعلام مینماید. در صورت عدم اعلان، مشخصات امکانات مزبور تأیید شده تلقی خواهد شد.
5- هر دستگاه اجرایی که مجوز برقراری تماس بینالمللی را اخذ مینماید، صرفاً مجاز به ارایه خدمات در محدوده وظایف قانونی و تشکیلات مصوب خود میباشد، در صورت عدم رعایت این امر، پس از تذکر کتبی وزارت ارتباطات و فنّاوری اطّلاعات، برای لغو مجوز اقدام خواهد شد.
6- کلیه ایجاد کنندگان نقطه تماس بینالمللی (از جمله شرکت مخابرات ایران) موظف میباشند تا امکانات فنی لازم در حفاظت و کنترل متمرکز از شبکههای مزبور، به شرح ذیل را فراهم آورند:
الف- سیستم پالایش Filtering مناسب به منظور ممانعت از دسترسی به پایگاه ممنوع اخلاقی و سیاسی و حذف ورودیهای port غیر مطلوب.
ب- سیستم بارو Fire wall مناسب به منظور صیانت شبکهها از تخریب، فریب و سرقت اطّلاعات.
ج- دایر کننده نقطه تماس بینالمللی اینترنتی موظف است بانک فعالیتهای اینترنتی کاربران خود را قابل دسترسی وزارت ارتباطات و فنّاوری اطّلاعات قرار دهد تا بر اساس ضوابط و مصوبات شورای عالی امنیت ملی با حکم قاضی ذیربط حسب درخواست در اختیار وزارت اطّلاعات قرار گیرد.
د- امکان جلوگیری از برقراری ارتباطات غیر متعارف، نظیر ارتباطات غیر متقارن و ارتباطات غیرمستقیم در موارد غیر مجاز
7- به منظور صیانت از شبکه اطلاعرسانی ملی، وزارت ارتباطات و فنّاوری اطّلاعات موظف است تمهیداتی را فراهم آورد تا ارتباطات بین کاربران در داخل کشور حتیالامکان از طریق شبکه مازه Back Bone داخل کشور صورت پذیرد.
8- دارندگان مجوز تنها میتوانند خدماتی را ارایه نمایند که در مجوز ذکر شده است و تخطی از این امر تخلف محسوب میشود.
9- دارندگان مجوز نقطه تماس بینالمللی موظف به رعایت کلیه ضوابط مندرج در این آییننامه و قوانین و مقررات جاری کشور میباشند و در صورت تخلف از آن در مرحله اول تذکر و در مرحله دوم قطع موقت (حداکثر یک هفته) صورت میگیرد و در صورت تکرار ضمن قطع ارتباط، با تأیید شورای عالی اطلاعرسانی و کمیسیون ذیربط آن برای رسیدگی به جرایم، به مراجع ذیربط معرفی میشوند.
10- دستگاههای دولتی که بدون اخذ مجوز اقدام به ایجاد نقطه تماس بینالمللی کردهاند موظف میباشند حداکثر، ظرف یک ماه پس از ابلاغ این آییننامه برای درخواست مجوز اقدام نمایند وگرنه بر اساس ماده (9) با آنان عمل خواهد شد.
تبصره- شرکتهای بخش خصوصی که تاکنون نسبت به ایجاد نقطه تماس بینالمللی اقدام کردهاند لازم است ظرف مدت 6 ماه پس از ابلاغ این آییننامه نسبت به جمعآوری تأسیسات یا واگذاری به بخشهای دولتی اقدام نمایند.
11- نظارت بر حسن اجرای عملکرد نقاط تماس به عهده وزارت ارتباطات و فنّاوری اطّلاعات میباشد.
12- وزارت ارتباطات و فنّاوری اطّلاعات گزارش عملکرد این آییننامه را هر 6 ماه یک بار برای بررسی در شورای عالی اطلاعرسانی ارایه میدهد.