وین از تاریخ ۲۳ تا ۲۷ ماه می ۲۰۱۶ (۳ تا ۷ خردادماه) میزبان نشست یک هفتهای مدیریت انرژی بود. در این نشست مشاوران بینالمللی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد در حوزه بهرهوری انرژی و نمایندگانی از کشورهای پایلوتی که «پروژه بهرهوری انرژی در صنعت» در آنها اجرا میشود، حضور داشتند. از ایران نیز مهدی شکوری به نمایندگی از تیم پروژه ایران حضور داشت.
دو روز اول: آموزش
این نشست تخصصی با سخنرانی پرادیپ مونگا (رئیس دپارتمان انرژی یونیدو) و بعد با سخنرانی مارکو ماتینی به نمایندگی از دپارتمان انرژی سازمان یونیدو آغاز شد. برنامه آموزشی دو روز اول این نشست به آموزش شاخص های عملکرد انرژی و اندازهگیری آنها اختصاص داشت و توسط مشاوران بینالمللی (لیام مک لاولین و لوئیس مارکز) انجام شد.
روز سوم: نشست تخصصی راجع به شاخص های عملکرد انرژی
در روز سوم، نشست تخصصی با موضوع انتخاب شاخص های عملکرد انرژیِ مناسب برای استاندارد سیستم مدیریت انرژی به جای شاخص «شدت انرژی» برگزار شد. این شاخص جدید باید در سیستم مدیریت انرژی مبتنی بر استاندارد ISO 50001 کاربرد داشته باشد. همچنین در این گفتوگوها مروری بر فرآیند صدرو گواهی استاندارد ISO 50001 انجام شد و چارچوب پیشنهادی نسخه جدید استاندارد ISO 50001 بررسی شد. این نسخه احتمالا در سال ۲۰۱۷ منتشر میشود (ISO 50001 – HLS).
روز چهارم: گزارشی از کشورهای پایلوت
در روز چهارم به ترتیب نمایندگان کشورهای اکوادور، مصر، اندونزی، ایران، مالزی، مولداوی، روسیه، افریقای جنوبی، تایلند، ویتنام، ترکیه و کلمبیا به ارائه نتایج حاصل شده از اجرای پروژه بهره وری انرژی صنعتی متمرکز بر اجرای طرح ظرفیتسازی سیستم مدیریت انرژی و بهینهسازی سیستم های انرژی پرداختند.
از ایران نیز مهدی شکوری سخنرانی کرد. موضوع سخنرانی شکوری موقعیت پروژه در ایران بود. مبتنی بر نتایج اجرای طرح مذکور در ایران در مدت یک و سال نیم از اجرای پروژه ۲۶ نفر آموزش دیدند و صلاحیت ۱۴ نفر از آنها براساس چارچوب یونیدو تأیید شده است. همچنین سیستم مدیریت انرژی در هفت پروژه پایلوت در صنعت که شامل پالایشگاه نفت، مجتمع پتروشیمی، سیمان و آهن و فولاد هستند پیاده سازی شده است و با اجرای پروژههای صرفه جویی انرژی بدون هزینه یا با هزینه کم نتایج قابل توجهی به دست آمده است. از جمله اینکه بالغ بر یک میلیون و ۲۸۶ هزار و ۷۳۹ گیگاژول صرفهجویی انرژی صورت گرفته است. ۷۴هزارتن دیاکسیدکربن کمتر تولید شده است. براساس قیمتهای داخل ایران سه میلیون و ۱۷۰هزاردلار صرفهجویی مالی محقق شده است که در چارچوب قیمتهای بینالمللی انرژی بالغ بر ۱۲ میلیون و ۷۵۵ هزاردلار خواهد شد. زمان بازگشت سرمایهگذاری انجام شده در این حوزه برای صنایع با احتساب قیمتهای داخلی ایران، سه ماه و با احتساب قیمتهای بینالمللی ۲۳ روز است.
روز پنجم: کارگروهی بر روی موضوعات مشترک و جمع بندی
در روز پنجم نشست، کارشناسان به سه گروه تقسیم شدند، و در این سه گروه کاری با تکیه بر سه موضوع به بحث و تبادل نظر پرداختند. گروه اول به موضوع اقدامات اصلاحی برای بخش هایی از پروژه که نیاز به تمرکز بیشتری دارد و مدیریت ریسک های محتمل در پیادهسازی سیستم مدیریت انرژی پرداختند؛ گروه دوم نقش مدیریت تغییر رفتار بر بهرهوری انرژی صنعتی را بررسی کردند و گروه سوم به بررسی کاربرد سیستم مدیریت انرژی در صنایع کوچک و متوسط و توانمندسازی صنایع با استفاده از پیادهسازی سیستم مدیریت انرژی پرداختند. در نهایت نیز در نشست همگانیِ، نمایندگان هر گروه کاری راجع به یافته های بحث ها اطلاعرسانی انجام دادند.
در ادامه نشست این روز، گفتوگوهای تخصصی در موارد مختلف انجام شد. موضوعات این بخش از نشست به شرح زیر است: همافزایی به واسطه استفاده از سیستم مدیریت انرژی و بهینهسازی سیستمهای انرژی؛ سیاست های حمایتی از سیستم مدیریت انرژی؛ فرآیند ارزیابی انطباق با الزامات سیستم مدیریت انرژی؛ سیستم مدیریت انرژی و شهرهای پایدار؛ شرکت های خدمات انرژی، قراردادهای عملکرد انرژی و سیستم مدیریت انرژی؛ رویکردهای بخشی به صنعت و برنامه سیستم مدیریت انرژی یونیدو؛ کاربرد فناوری ITC در شاخصهای عملکرد انرژی.
در پایان، با جمع بندی و سخنرانی نهایی رییس دپارتمان انرژی یونیدو، پرادیپ مونگا، هفته مدیریت انرژی وین خاتمه یافت.