نماز علاوه بر شرایط صحت ، شرایط قبولی و کمال دارد که در بعد مسائل سیاسی ، خانوادگی ، اجتماعی ، اقتصادی ، بهداشتی و .... نمود پیدا می کنند که بخشی از آن در ارتباط با رعایت کردن مسائل اخلاقی در خانواده و اجتماع می باشد .
نماز بهره مندی از رحمت الهی
1. یکی از اصحاب امام باقر علیه السلام از آن بزگوار نقل می کند که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و سلم فرمودند: اذا قام العبد المؤمن فی صلاته نظر الله عزوجل الیه ، أو قال : أقبل الله علیه حتی ینصرف ، و أظلته الرحمه من فوق رأسه الی أفق السماء و الملائکه تحفه من حوله الی أفق السماء ، و وکل الله به ملکا قائما علی رأسه یقول له : أیها المصلی ؛ لو تعلم من ینظر الیک ، و من تناجی ما التفت و لا زلت من موضعک أبدا ؛ (1)
هرگاه بنده ی مؤمن به نماز قیام کند ، خداوند به او نظر و توجه ( خاص ) می کند [ یا فرمود ] خداوند به او روی می کند تا این که از نماز فارغ شود و رحمت ( خاص ) از بالای سرش تا افق آسمان سایه می افکند و فرشتگان اطراف او را تا آسمان می پوشانند و خداوند فرشته ای را بر او موکل می کند که به او بگوید: ای نمازگزار! اگر بدانی چه کسی به تو نظر می کند و با چه کسی مناجات می کنی به چیز دیگری توجه نخواهی کرد و هرگز از جایگاه خود کنار نخواهی رفت .
2. حضرت امیرمؤمنان علیه السلام می فرماید: لو یعلم المصلی ما یغشاه من الرحمه لما رفع رأسه من السجود ؛ (2)
اگر نمازگزار بداند که چقدر رحمت ( خاص ) خداوند او را فراگرفته سر از سجده ها برنمی دارد .
پی نوشت ها:
1. وسائل الشیعه ، ج 3 ، ص 21.
2. غرر الحکم ، ج 2 ، ص605 ، فصل 75 ، حدیث 25.
منبع:کتاب دانستنی های لازم از نماز