نشست مشترک مدیریت صنایع برق الکترونیک وزارت صنعت، معدن وتجارت با حضور نمایندگانی از وزارت نیرو ، سازمان ملی استاندارد ، ایدرو و تعدادی از تولیدکنندگان کنتور خانگی و صنعتی با محوریت بررسی وضعیت تولید این محصولات در داخل کشور برگزار شد.
مدیرکل صنایع برق و الکترونیک وزارت صمت در این نشست مشترک با تشریح وضعیت کشور از نظر خشکسالی و کمبود آب و همچنین سیاست های حمایتی دولت در راستای توسعه تولید داخلی کنتورآب گفت: تولید کنتور آب صنعتی است دارای پیشینه تولید در کشور بوده و در حال حاضر 15 واحد تولیدی و دانش بنیان در زمینه تولید انواع کنتور آب از قبیل کنتورهای توربینی، پیستونی، دیافراگمی، اولتراسونیک و ... در داخل کشور فعالیت می نمایند.
علی میرنژاد تصریحکرد: شرکت های مذکور، نیاز کامل کشور را در حوزه کنتورهای خانگی و بخش عمده ای از نیاز کشور در حوزه کنتورهای حجیم را تامین می نمایند.
وی در ادامه با اشاره به برخی از چالش های موجود در حوزه تولیدکنتورافزود: متاسفانه علی رغم تدوین استاندارد ملی در حوزه کنتورهای آب ، تاکنون آزمایشگاهی جهت اندازهگیری پارامترهای کنتورهای تولیدی و وارداتی در کشور ایجاد نشده و این مهم یکی از حلقه های مفقوده توسعه این صنعت در کشور در حال حاضر به شمار می رود.
مدیرکل صنایع برق و الکترونیک وزارت صمت ادامه داد: با توجه به کمبود آب در کشور و همچنین استفاده از تجهیزات هوشمند در زمینه ی مدیریت مصرف بهینه از آب های زیرزمینی، وزارت نیرو در نظر دارد 500 هزار حلقه چاه های آب کشاورزی را به کنتورهای آب هوشمند تجهیز نماید.
میرنژاد خاطر نشانکرد: با توجه به توانمندی ایجاد شده در کشور کارگروهی متشکل از وزارت صمت، وزارت نیرو، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ، سازمان ملی استاندارد و نماینده تولیدکنندگان الزام اجرای قانون استفاده حداکثر از توان تولید داخل و احداث آزمایشگاه فوق از اولویت های صنعت مذکور است را در دستور کار قرار دارد.