پایش وضعیت صنعت فلزات گرانبها(طلا، نقره و پلاتین) و جواهرآلات با محوریت بررسی چالشهای تامین ، تولید و تجارت این صنعت با حضور معاون امور صنایع وزارت صنعت ، معدن وتجارت برگزارشد.
در این نشست تولیدکنندگان صنعت طلا و جواهر با تبیین مهمترین مشکلات این صنعت خواستارتسریع در تصویب اصلاح آیین نامه ورود و خروج طلا ، نقره ، پلاتین بانک مرکزی شدند.
در خصوص مشکلات واردات شمش طلا و مصنوعات ساخته شده از فلزات گرانبها و همچنین مشکلات سامانه هایNTSWوEPL نیز در این نشست مطرح و تصمیماتی در جهت رفع این معضلات اتخاذ شد.
در حال حاضر مصنوعات طلا و جواهر به دلیل پایین بودن قیمت تمام شده در ایران ازمزیت بالایی برای رقایت پذیری برخوردار است و در صورت رفع مشکلات پیش رو امکان صادرات قابل توجهی در سال وجود دارد.
لازم به ذکر است ایران از لحاظ ژئوپولیتیکی و جغرافیایی در شاهراه مصرف طلا و جواهر جهان قرار گرفته که یکی از مزایای مهم و تاثیرگذار در صنعت طلا و جواهر به شمار می رود و بدون شک یکی از بهترین کشورها جهت تولید و صادرات این مصنوع مهم و استراتژیک در جهان است.
با توجه به اهمیت این صنعت درافزایش ارزآوری به کشور تولیدکنندگان این صنعت خواستار ایجاد ستاد سیاستگذاری فلزات گرانبها و سنگ های قیمتی در وزارت صنعت ، معدن وتجارت با حضور کلیه ارگان های ذی ربط شدند.
رفع برخی از مسائل گمرکی ،ایجاد شهرکهای صنعتی طلا ، اصلاح ساختار صنفی و حذف تشکل های موازی و... نیز از جمله موضوعاتی بود که در این نشست مطرح و با حضور فرشاد مقیمی معاون امور صنایع وزارت صنعت،معدن وتجارت راهکارهای اجرایی اتخاذ شد.
همچنین در این جلسه مقررشد صنعتگران طی یک ماه آتی طرح پیشنهادی خود را برای بهبود وضعیت این صنعت ارائه نمایند.
اصلاح فرآیندهای ثبت سفارش با توجه به شرایط خاص و ویژه این صنعت نیز از جمله موضوعاتی بود که در این نشست مطرح و مقرر شد تدابیری برای تهیه طرحی جهت اصلاح این موضوع صورت گیرد.
رفع موانع صادراتی پیش روی این صنعت نیز از دیگر نکاتی بود که در دستور کار وزارت صنعت ، معدن وتجارت قرار گرفته است.