تاریخ خبر: ۱۳۹۸/۱۱/۱۳زمان خبر: ۱۲:۲۹منبع: دفتر حمایت از مالکیت صنعتی تعداد بازدید: ۵۹۸ با همکاری دفتر حمایت از مالکیت صنعتی، موسسه مطالعات خلیج فارس و دانشگاه صنایع و معادن ایران
سه شنبه مورخ 8 بهمن با حضور آقایان محجوب، نهاوندیان، شریعتمداری، قبادیان، انصاری و دیگر مسئولان نظام و مدیران برندهای برتر اقتصادی از ۳۱ استان کشور
با محوریت بررسی توانمندیهای بالقوه و بالفعل صنعت و اقتصاد کشور
به گزارش دفتر حمایت از مالکیت صنعتی، دومین جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) با محوریت بررسی توانمندیهای بالقوه و بالفعل صنعت و اقتصاد کشور ،روز سه شنبه 8 بهمن ماه سال جاری با حضور آقایان علیرضا محجوب (نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی)، نهاوندیان (معاون رئیس جمهور) قبادیان (معاون وزیر صمت)، شریعتمداری (وزیر رفاه، کار و رفاه اجتماعی)، انصاری (معاون وزیر امور خارجه) و سرکار خانم جلودارزاده (عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی و مشاور وزیر صمت در امور بانوان) دیگر مسئولان نظام و مدیران برندهای برتر اقتصادی از ۳۱ استان کشور در محل مرکز همایشهای بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد.
ابتدا علیرضا محجوب، نماینده مردم تهران در این مراسم به عنوان رییس شورای سیاستگذاری و نخستین سخنران اظهار کرد: این جلسه تا سال قبل، رسالت مهم خود را شناسایی عناوین و برندهای مشهور و کارآمد قرار داده بود. باید کاری کنیم که کالای ایرانی کالایی با دوام در ذهنها باقی بماند.
وی ادامه داد: به همت مجموعه کارآفرینی و کارگری نیاز است. بدانیم آنچه در ذهن مصرفکننده باقی خواهد ماند اسم و عنوانی است که کیفیت مناسب را در آن عرضه میکنیم. عنوانها هستند که حرف اصلی را میزنند. باور داریم که داوریها نیز بر همین اساس استوار باشد.
محجوب افزود: ما باید به بعضی عناوین و اسامی توجه کنیم. باید به تعریف اقتصاد به صورت کاربردی و همچنین موضعی و منطقهای نگاه داشته باشیم. اگر تولیدکننده هستیم درباره کمتر مصرف کردن هم توصیه کنیم. کیفیت، دوام و محکم بودن یعنی این که ما اقدامات را روی این موضوعها داشته باشیم.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: یکی از مشکلات این است که جریان تولید ما همواره بر یک بستر لغزان استوار است. رقابتهای ناشناخته بسیاری از برتریهای ما را میگیرد. یکی از مواردی که باید به آن توجه کنیم سرمایه انسانی است. همه ما اذعان داریم که امروز سرمایه انسانی حرف اول و آخر را میزند.
در ادامه محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور به عنوان سخنران افتتاحیه جشنواره گفت: تولید، پرچم مقاومت و عزت این ملت را برافراشته است. این کار بسیار مهم در حمایت از تولید ملی که در این همایش با نگاه همگرایانه صورت گرفته را شاکر هستیم. یک زمانی در کارخانه ها موضع گیری ها مبتنی بر تضاد و تعارض بود ، کارگر و صاحب کارخانه، مالک و مستاجر و بعضی ها کارگران را در مقابل مدیر تحریک می کردند و تصور بر این بود که رشد از تعارض برمی خیزد در حالیکه رشد از تعاون و تعامل و همگرایی بوجود می آید.
معاون اقتصادی رئیس جمهوری با تاکید بر حمایت از رشد تولید ملی گفت: اگر ما از رشد تولید ملی می خواهیم حمایت کنیم باید نیروی کار، سرمایه، مدیریت ، بازار و تکنولوژی را در نظر بگیریم. نیروی کار باید احساس امنیت شغلی کند. در خصوص نحوه رسیدگی حقوقی به مرافعات اقتصادی اگر قاعده مندی مستمر و قابل اتکا باشد ، به سرمایه گذاری بیشتر کمک می کند.
نهاوندیان با اشاره به تحریم بعنوان یکی از مسائل اقتصادی کشور اظهار داشت: جواب ما به تحریم حداکثری باید همبستگی حداکثری در صحنه تولید باشد.وی اظهار داشت: برای عبور از این مرحله باید همبستگی داشته باشیم. باید نقشه دشمن را بشناسیم و بازی او را به هم بزنیم. تحریم گر به دنبال این است که ریسک در اقتصاد ایران بالا برود و تولید در ایران گران شود. ما باید ریسک را در اقتصاد ایران پایین آوریم. ما باید هزینه تولید در ایران را پایین آوریم. اقتصاد ما امروز به کاهش ریسک و بالا بردن امنیت نیاز دارد. ریسک زمانی پایین می آید که ثبات فراهم شود.
وی افزود: در اقتصاد زمانی ریسک پایین می آید که پیش بینی پذیری و آرامش بالا برود. فهم این معنا که باطل السحر تحریم، پایین آوردن ریسک و افزایش سرمایه پذیری در اقتصاد است، بسیار مهم است.
محمد شریعتمداری سخنران کلیدی دومین جشنواره ملی حاتم پس از سخنان نماینده بخش خصوصی با اشاره به اینکه حمایت از تولید ملی موضوعی چند جانبه است، افزود: اگر سفیران کشورمان، سفیرانی اقتصادی باشند یک رویکرد اساسی در این راستا شکل خواهد گرفت.
شریعتمداری گفت: چنانچه وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی کاری کنند که تولید ملی با صرفهتر از فعالیتهای سفته بازی شود، اقدامی ارزشمند در رونق تولید ملی پایه گذاری میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: باید از گذشته درس گرفت و از فرصتهای محدود موجود حداکثر استفاده را برد.
وی اضافه کرد: امروز خارجیها به ما اجازه فروش نفت نمیدهند و باید از این تهدید یک فرصت ساخت و برای حمایت از تولید داخلی تلاش مضاعف کرد.
شریعتمداری به وجود نگاههای دوگانه در سالهای گذشته در برخی مسائل اساسی اشاره کرد و گفت: اتکای به نفت یکی از این مشکلات بوده که بودجه عمومی را متاثر کرده و دست ما را برای واردات باز گذاشته است.
وی افزود: نگاه به این سرمایه فوقالعاده به عنوان یک قلک نگاه غلطی است که در سالهای گذشته حاکم بوده است و سبب شده از سایر مواردی که میتوانست اقتصاد کشور را شکوفا کند، غافل شویم.
شریعتمداری گفت: نیازمند نظام مالیاتی عادلانهای هستیم که مشوق تولید باشد در این راستا تلاشهای زیادی انجام شده، اما در عین حال فرارهای مالیاتی زیادی وجود دارد.
وی اضافه کرد: عمده درآمدهای مالیاتی کشور ناشی از فشار به فعالیتهای تولیدی است، اما در عوض به توسعه پایههای مالیاتی و اینکه به جایی برسیم هر فرد خودش مالیات پرداخت کند، نپرداختهایم.
وزیر کار از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کرد که برخی مفاد بودجه سال آینده را به گونهای تنظیم کنند که اخذ مالیات حامی تولید در کشور باشد، زیرا امروز شرایط به گونهای است که فرار مالیاتی به نوعی مجاز شناخته میشود.
وی ادامه داد: در موضوع واردات نیز همواره با یک دوگانه مواجه بودیم که آیا از تولید داخل حمایت کنیم یا از تامین خدمات ارزان با واردات.
وی گفت: ۴۰ سال است در این زمینه بحث و گفتگو میکنیم، اما هیچگاه صبوری نکردیم که تولیدکننده به تولید خود بپردازد و باید معلوم شود کشور مایل است در وادی حمایت از تولید داخل گام بردارد یا خیر؟.
شریعتمداری ضمن تشکر از وزیر صنعت، معدن و تجارت به خاطر ممنوعیت واردات کالاهایی که در کشور نمونه داخلی دارند، یادآور شد: دو سال پیش و در زمان مسئولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت واردات ۱۳۹۹ قلم کالا را به کشور ممنوع کردیم و از طرف دیگر ظرفیتهای خالی تولید را به کار گرفتیم امروز این مسیر باید ادامه یابد.
جناب آقای انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در ادامه سخنان سایر همراهان این رویداد ملی اظهار داشت: علیرغم تحریم های شدید و غیرقابل باور ، امسال سالی بود که وضعیت تولید کشور خیلی بهتر شده است. وی افزود با وجود فشارهای مختلف از جمله تامین مواد اولیه، انسداد بانکی، بیمه و ... ما شاهد مقاومت جانانه مردم در همه زمینههای تولید و تجارت هستیم.
آقای انصاری با اشاره به اینکه مشکل سال آینده، بحث بازارهای صادراتی است، گفت: حمایت از تولید نیازمند یافتن بازارهایی برای صادرات کالاهای ایرانی است چرا که بازار مصرف داخلی در حال حاضر پاسخگوی تولیدات نیست. ایشان با یادآوری اهمیت محصولات دانش بنیان اظهار داشت: باید تلاش کنیم برای این نوع محصولات بازارهای جدیدی را پیدا کنیم و در همین راستا وزارت امور خارجه مساعی خود را معطوف به این امر نموده است.
برات قبادیان رییس علمی جشنواره ملی حاتم با بیان اینکه متاسفانه همه از شرایط انتقاد میکنیم و پیشنهادی نداریم، اظهار داشت: آنچه که سهم من از تولید ملی است این بخش نیاز به یک پکیج دارد و باید همه جوانب را با هم دید.
وی افزود: این پکیج ساختارهایی را در بر میگیرد که در آن قوانین و مقررات هم دیده شود و سهولت کسب و کار را برای تولید ملی فراهم کند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت با بیان اینکه اجرای تولید و عناصر تولید ملی را باید در کنار هم قرار دهیم گفت: در این صورت است که رقابت صورت میگیرد و به غیر از این مسیر نمیتوان تولید ملی را شکوفا ساخت چون هر یک از این اعضا جزو چرخهای یک خودرو محسوب میشوند و خودرو بدون یک چرخ هم قابل تردد نیست.
قبادیان با اشاره به راهاندازی سامانهای برای طرح تاپ اظهار داشت: باید تولید داخل را به سمت فعالسازی شرکتهای دانشبنیان برد چراکه در این شرایط دیگر تولید سنتی غیرممکن است و کشور چین هم با علم و برنامه، تولید خود را تقویت کرده است.
وی افزود: طرح تاپ در راستای توانمندسازی تولید و اشتغال پایدار است که واحدهای تولیدی بتوانند از توانمندیهای داخل به طور آسان و ارزان استفاده کنند.
این مقام مسئول اظهار داشت: موتور محرکه توسعه پایدار در کل کشورها دانشگاهها هستند و باید بین صنعت و دانشگاه همکاری صورت بگیرد.
قبادیان از آنجایی که دولت پول ندارد، دانشگاهیان باید بخشی از درآمد خود را از بیرون یعنی تولیدکنندگان دریافت کنند، اظهار داشت: در این شرایط بهترین منبع درآمدی همکاری بین صنعت و دانشگاه است.
وی درباره راهاندازی طرحهایی از جمله طرح تاپ گفت: این طرحها میتوانند در رونق تولید داخلی موثر باشند و در حال حاضر 8000 واحد برای حضور در این طرح ثبتنام کردهاند.
سرکار خانم سهیلا جلودارزاده عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی و مشاور وزیر صمت در امور بانوان دیگر سخنران این رویداد صنعتی و اقتصادی بود.
او با اشاره به قانون رفع موانع کسب و کار گفت: در این قانون 59 حکم وجود دارد که متاسفانه فقط 10 حکم آن اجرا شده است.
وی ادامه داد: در جهت تسهیل کسب و کار در مجلس دهم فعالیتهای زیادی انجام دادیم از جمله تعیین تکلیف بدهیهای ارزی برای تولیدکنندگان بود که در نتیجه افزایش و عدم ثبات قیمت ارز این بدهیها یک شبه چندین برابر شد.
در خاتمه مراسم و بر اساس آرای کمیته علمی جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) که به همت دانشگاه صنایع و معادن ایران تشکیل شده بود از 75 واحد تولیدی، خدماتی و نهاد علمی به عنوان طرح های برتر قدردانی شد و نشان ملی حاتم به ایشان تقدیم گردید.
گالری
اخبار مرتبط