• گروه بهداشت

      امروزه سلامت نیروی کار و برنامه ریزی جامع جهت دستیابی به روشهای منسجم و نظامند به منظور بهبود شرایط کاری در اولویت برنامه های سلامت سازمانها قرار دارد. نیروی انسانی شاغل بخش مولد جامعه را تشکیل می دهد. توسعه اقتصادی بر پایه سلامت نیروی کار استوار بوده و توسعه اجتماعی نیز نیازمند حفظ حقوق نیروی کار می باشد.  عدم توجه به مقوله های بهداشتی در بخش تولید خسارات های مالی و جانی جبران ناپذیری بدنبال دارد،  بنابراین استقرار و ارتقاء سیستم سلامت محیط کار می تواند نقشی کلیدی در داشتن جامعه ای سالم به همراه نیروی انسانی سالم داشته باشد. بهداشت حرفه ای علم و هنر پیشگیری از بیماری های ناشی از کار و ارتقاء مستمر سطح سلامتی شاغلین از طرق پیش بینی، شناسایی، ارزیابی و کنترل عوامل زیان آور فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی، ارگونومیکی، مکانیکی و روانی محیط کار است. از اهداف محوری و اساسی بهداشت حرفه ای می توان به تأمین، حفظ و ارتقاء وضعیت جسمی، روانی کارکنان کلیه مشاغل، پیشگیری از بروز بیماری ها ناشی از کار و انتخاب کارگر متناسب با شغل اشاره نمود. در این بخش علاوه بر مباحث بهداشت فردی و محیطی  به مقوله های دیگری همچون تغذیه شاغلین، قوانین و دستورالعمل های طب کار و معاینات شغلی نیز پرداخته می شود.


      شرح وظایف گروه بهداشت
       تهیه، تدوین و پیشنهاد سیاست‌ها و خط مشی‌های مرتبط با برنامه های بهداشت در بخش صنعت، معدن و تجارت
      مشارکت در جلسات تدوین قوانین، مقررات، ضوابط و دستورالعمل‌های بهداشتی مرتبط با بخش با هدف تأثیر بر فرآیند سیاست‌گذاری
      بررسی لوایح، پروتکل‌ها، مصوبات و دستور کارهای مرتبط با بهداشت
      نظارت بر اجرای دقیق دستورالعمل‌ها و ضوابط بهداشتی اعلام شده و آیین نامه های موجود
      پیگیری اجرای برنامه های مصوب بهداشتی در بخش و نظارت بر حسن اجرای کلیه ضوابط کمی و کیفی مندرج در آئین نامه های موجود
      ایجاد ارتباط مستمر با سازمان‌ها و واحدهای تابعه به منظور هدایت مناسب برنامه های بهداشتی و تدوین دستورالعمل‌ها و آیین نامه های اجرایی بخش در راستای ضابطه‌مند کردن اصول بهداشتی
      شناسایی مشکلات و معضلات بهداشتی واحدها و پیگیری رفع مشکلات مزبور از طریق منابع موجود
      شناسایی و معرفی نیازهای تحقیقاتی و تجهیزاتی بهداشتی بخش و اولویت بندی آن‌ها
       ایجاد بانک اطلاعاتی مرتبط با مسایل بهداشتی بخش
      فراهم آوردن زمینه های ارتباط با سازمان‌های مرتبط ملی و بین‌المللی بهداشتی
      پیگیری‌های لازم جهت ایجاد همکاری‌های بیشتر و نزدیک‌تر با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی بر اساس برنامه های تدوین شده و  مصوب وزارتخانه
      پیش بینی نیازهای آموزشی بهداشتی بخش و سیاست‌گذاری و هدایت آموزش‌های بهداشتی در برنامه سالیانه آموزشی به منظور اجرا
      اتخاذ شیوه های مناسب و عملی به منظور هدایت و حل مشکلات در مواقع اضطراری بهداشتی
      نظارت و هدایت نحوه ترویج سیستم‌های استاندارد بهداشتی و کیفیت مرتبط و متناسب
      زمینه سازی و بستر سازی جهت افزایش مشارکت سازمان‌های غیر دولتی در زمینه بهداشت
      گرد آوری و تدوین مطالب مرتبط با مسایل بهداشتی بخش صنعت، معدن و تجارت انتشار آن‌ها به صورت مقالات،‌کتب یا نشریات یا خبرنامه های ادواری
      مشارکت موثر سمینارها،کارگاه‌ها و نمایشگاه های مرتبط با بهداشت به منظور افزایش بهره‌وری نیروی انسانی مرتبط
      ارزیابی، ممیزی و تعیین میزان بهبود مستمر (CI) در حوزه های بهداشتی بخش
      تهیه و تدوین فرم‌های معاینات شغلی (بدو استخدام، ادواری و ویژه) در بخش
      تعیین همبستگی نتایج معاینات شغلی با ریسک فاکتورهای محیط‌های کاری به منظور تایید و تسریع در اقدامات کنترلی
      تهیه و تدوین دستورالعمل‌های تغذیه ای متناسب با فعالیت شاغلین و نظارت بر کیفیت و کمیت مواد اولیه و کالری غذاهای سرو شده در بخش

ستاد خبری مرکز حراست وزارتخانه

88846668

آدرس :

تهران، خیابان کریمخان، خیابان استاد نجات الهی، خیابان سمیه، نبش کوچه پورموسی، وزارت صنعت، معدن و تجارت

کد پستی :

1599691379

تلفن :

81771-81761

پست الکترونیک :

info@mimt.gov.ir

مجموع بازدیدها : 238,783,398
تعداد بازدید امروز : 22,324
تعداد بازدید دیروز : 43,879
تعداد بازدید هفته : 152,944
تعداد بازدید این ماه : 313,793
آخرین به روزرسانی : 1399/07/08 12:01

کلیه حقوق متعلق به وزارت صنعت، معدن و تجارت می باشد.