صنایع مخابراتی راه دور ایران بعنوان شرکت مادر تخصصی در زمینه تولید زیرساختهای مخابراتی در سال 1350 شروع به فعالیت نمود و اکثر مراکز مخابراتی با نصب رادیوهای تولیدی این شرکت ارتباطات مخابراتی بین شهری را تسهیل نمودند. این فعالیت بنحو موثر همچنان ادامه داشت تا ابتدای سال 1382 که متاسفانه به دلیل برخی مشکلات از جمله واردات بی رویه با چالش مالی مواجه گردید.
سهامداران و مدیران وقت شرکت به منظور رفع موانع تولیدی و اقتصادی اقدام به کوچک کردن شرکت و تاسیس حدود 11 فقره شرکت از درون شرکت اصلی نمودند.
لیکن با فروش سهام شرکت مخابرات ایران (سهامداران دولتی) به بخش خصوصی (در سال 84) و کم رنگ شدن حمایت شرکتهای مخابراتی سراسر ایران از این شرکت و برخی مشکلات دیگر، فعالیت شرکتهای تاسیس شده با مشکل مواجه و تعدادی از شرکتهای ایجاد شده بدلیل زیاندهی منحل گردید.
این شرکت ، پروژه ملی کارت هوشمند سوخت را اجرا، لیکن همچنان در اجرای پروژه های مخابراتی با چالش مواجه بود و شرکت بدلیل زیان های جاری و سنواتی در معرض تعطیل شدن قرار گرفت.
به همین دلیل با نظر مقامات استان و وزارت صنایع در سال 88 کارخانه تحت پوشش هیأت حمایت از صنایع در آمد. و پس از تعیین مدیران دولتی برای کارخانه از سوی هیأت حمایت، مبلغ 270 میلیارد ریال در قالب تنخواه و تسهیلات از منابع متعدد دریافت و در کارخانه هزینه گردیده است. بخش عمده تنخواه دریافتی توسط استانداری فارس دریافت و جهت پرداخت مطالبات معوق کارگری و بدهی تأمین اجتماعی و بیمه کارگران و بازنشستگی ایشان هزینه گردید.
در سالهای اخیر باتوجه به اعلام آمادگی مدیران قانونی بر تحویل کارخانه، در اجرای ماده 10 قانون حمایت صنعتی مبنی بر عودت کارخانه به مدیران قانونی آن به شرط بازپرداخت اعتبارات مصرفی، مذاکراتی با مالک صورت گرفته و جلساتی در سطح استان، وزارتخانه و هیأت حمایت برگزار گردیده است تا مقدمات عودت قانونمند کارخانه تعیین تکلیف گردد.