معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در جریان بازدید از توانمندیهای صنایع غذایی کشورمان در نمایشگاه اگروفود از اشتغالزایی ۳۷۵هزارنفری در این صنعت خبر داد و گفت: صنعت غذا در مجموع سهم قابل توجهی در ارزش افزوده بخش صنعت دارد. حدود 14 درصد اشتغال حوزه صنعت و 11 درصد ارزش افزوده را در حوزه بخش صنعت به این حوزه اختصاص دارد.
فرشاد مقیمی در حاشیه این بازدید که مشاور وزیر و رییس مرکز بازرسی و رسیدگی به شکایات و همچنین مدیرکل صنایع غیرفلزی نیز حضورداشتند با اشاره به استقبال کشورهای خارجی از حضور در این نمایشگاه گفت: صنعت غذا یکی از رشته صنعت های مهم در ایران به شمار می رود و از مزیت های بسیاری در توسعه صنعتی کشور برخوردار است.
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت سهم این صنعت در بازارهای خارجی رامناسب توصیف کرد و گفت: بیش از 375 هزار نفر شاغل در این صنعت وجود دارند. به همین دلیل برای اینکه در شرایط تحریمی فعلی بتوانیم وضعیت اقتصاد کشور را حفظ کنیم اقدامات خوبی در بحث تامین مواد اولیه و کمکهایی برای ایجاد خط های ویژه صادرات به کشورهای هدف درنظرگرفته شده است که خوشبختانه به واسطه مزیت های موجود در کشور هم در کشورهای خلیج فارس و هم در کشورهای اروپایی و قاره های دیگر صادرات خوبی داریم.
مقیمی تصریح کرد: در بحث تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع نیز به باتوجه به محدودیت های ارزی که وجود داشت ،طی هماهنگی با بانک مرکزی شرایطی را برای استفاده از ارز حاصل از صادرات فراهم شد و صنعتگران از این محل مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین کرده اند.
معاون امور صنایع در ادامه یکی از محورهای اصلی حمایت دولت از واحدهای صنعتی را در حوزه توسعه و تمرکز برساخت داخل عنوان کرد و افزود:ما در حوزه ساخت ماشین آلات صنعتی در صنعت غذا رشد بسیار خوبی داشته ایم و توانمندی های خوبی پیدا کرده ایم.
به گفته وی وقتی صنعت از باب ایجاد و توسعه زیرساخت های اصلی خود که بخش عمده آن هم ماشین سازی است، توسعه پیدا میکند، یعنی این صنعت قوام و توسعه خوبی را طی کرده است.
نمایشگاه معرفی نیازها و توانمندی های صنعتی مقارن با روز صنعت ومعدن
مقیمی در ادامه از برگزاری نمایشگاهی درحوزه حمایت از ساخت داخل با محوریت معرفی نیازهای صنعتی و توانمندی ها خبرداد و گفت: این نمایشگاهی به زودی همزمان با روز صنعت و معدن برگزار می شود و در این نمایشگاه کل نیازمندی های بخش صنعت که وابسته به خارج از کشور هست شناسایی و با محوریت داخلی سازی به نمایش گذاشته می شود.
ممانعت از واسطه گری و سواستفاده در بورس
معاون وزیر صنعت ، معدن وتجارت در بخش دیگری از سخنانش خاطر کرد:کسانی که در فرابورس و بورس با سوء استفاده و واسطه گری باعث افزایش قیمتها میشوند شناسایی و فعالیت آنها محدود خواهد شد
مقیمی در خصوص کسانی که در فرابورس اقدام به خرید مواد اولیه تولید و فروش انها به قیمتهای بالاتر میکنند، گفت: مواد پلیمری یکی از مهمترین کالاهای عرضه شده در بورس کالاست که کارگروههای ویژهای در این خصوص تشکیل شده که ۸۰ درصد تقاضای بازار را که در حدود ۷۰۰ واحد صنعتی است هدف گذاری و تعیین کردهاند.
وی افزود: با شناسایی این تقاضا از افزایش قیمت برخی مواد پلیمری در ماههای گذشته جلوگیری شد و توانستیم کسانی که میخواستند بیشتر از نیاز تولید را در بورس کالا خریداری و به قیمتهای غیر رسمی در بازارهای دیگر بفروشند محدود کنیم.
وی گفت: این سیاست را برای همه محصولات از جمله پتروشیمی و محصولات فلزی در بورس کالا دنبال میکنیم و تلاش میکنیم این محدودیت برای همه کالاهای عرضه شده در بورس تسری یابد.