• طبقه بندی آیین نامه / قوانین و مقررات
    • فهرست آیین نامه / قوانین و مقررات
      • دستور العمل مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور

        به منظور تسهیل و ساده سازی در فرآیند صدور مجوز کالاهای دخانی، حسب پیشنهاد مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور طی نامه شماره60/184857مورخ 94/8/25جناب آقای مهندس نعمت زاده، وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت با پیشنهاد فوق موافقت نمودند که براین اساس دستورالعملهای اصلاح شده جایگزین دستورالعملهای قبلی گردید
      • دستورالعمل نظام پذیرش و بررسی پیشنهادها

        شماره 1005/2
        پیشرفت ،پویایی وتحول دریک سازمان اداری هنگامی به وقوع می پیوندد که محیط سازمان آمادگی لازم جهت فعال نمودن ذهن افراد،ایجاد تفاهم واستفاده از مهارت،تجارب ،ایده ها ونظرات آنان را به منظور اصلاح وپیشبرد امور داشته باشد.نظام پذیرش وبررسی پیشنهادهای کارکنان به عنوان یک ابزار اجرایی مدیریت مشارکتی ،نظام همکاری فکری وعملی کلیه اعضای یک سازمان با سطوح مختلف مدیریتی آن است. دراین نظام کلیه افراد درباره روشهای حل مسائل وارتقاء بهره وری فعالانه اندیشه کرده وحاصل آن درقالب طرحها وپیشنهادها به سازمان ارائه می گردد وازاین طریق یک نظام همفکری وهم اندیشی برای رسیدن به اهداف سازمانی بوجود می آید.نخستین گام در استقرار مدیریت مشارکتی در دریافت نظرات وپیشنهادهای کارکنان است به عبارت دیگر نظام پذیرش وبررسی پیشنهادها یکی ازابزارهای مهم وبنیادی جهت ایجاد بستر وفضای مناسب برای مشارکت کارکنان در مدیریت هر دستگاه می باشد. در اجرای دستورالعمل ماده 2 آیین نامه اجرایی ماده 20 قانون مدیریت خدمات کشوری (موضوع نظام پذیرش و بررسی پیشنهادها در دستگاه های اجرایی)و با توجه به پیشرفت علم وتکنولوژی ولزوم به روزرسانی دستورالعمل 1/1005مورخ 17/3/1376 وباعنایت به ادغام وزارتخانه های صنایع ومعادن وبازرگانی دستورالعمل داخلی نظام پذیرش و بررسی پیشنهادها در وزارت صنعت ، معدن و تجارت به شرح ذیل ابلاغ می گردد
      • دستورالعمل صدور گواهی و پروانه تحقیق و توسعه بنگاه های صنعتی و معدنی

        شماره 8006/5
        در دنیای رو به رشد فعلی کشورهایی مسیر توسعه را در زمان کوتاهتری خواهند پیمود که صنعتی مبتنی بر دانش و فناوری بنا نهاده باشند. یکی از الزامات توسعه دانش محور و رهایی از اقتصاد تک محصولی، اعتنای ویژه به مقوله تحقیق و توسعه در بنگاه های صنعتی و معدنی است، چراکه تحقیق و توسعه عامل اصلی بهینه سازی فرآیندها و به کارگیری مناسب منابع طبیعی در جهت ایجاد محصولات با ارزش افزوده بالا و رقابت پذیر در سطح بین الملل و درنتیجه تحقق رشد اقتصادی مطلوب می باشد
      • دستورالعمل تشکیل شورای عالی بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی وزارت صنعت، معدن و تجارت

        شماره 1009
        به منظور ایجاد هم‌افزایی و همگرایی دانش علمی و کاربردی عرصه صنعت و دانشگاه، با رویکرد پیش بینی و پیشگیری از پیامدهای حوزه بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی و در راستای پایش و نظارت بر اجرای برنامه های مدیریت ریسک به شکل یکپارچه و منطبق با ماموریت برنامه جامع مدیریت بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی در وزارت متبوع به شماره 1008 مورخ 20/10/1393، شورای عالی HSEE تشکیل می گردد. این شورا بالاترین مرجع سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی، نظارت و ارزیابی فعالیت‌های مرتبط با روند اجرایی سیستم مدیریت HSEE در وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌باشد. بر این اساس تشکیل گروههای همفکر به منظور تسهیل و تسریع تصمیم سازی های جامع و کلان در بخش صنعت، معدن و تجارت، زیر نظر بالاترین مقام مسئول دستگاه یک ضرورت محسوب می شود. این شورا هماهنگی و تسهیل امور محوله به امورHSEE وزارت، سازمانهای تابعه، وابسته و بخش صنعت، معدن و تجارت و همچنین ارائه نظرات مشورتی و راهبردی جهت بهبود وضعیت محورها و شاخصهای عملکردی پیشگیرانه و پیشروHSEE را عهده دار می باشد.
      • دستورالعمل الزام به روزرسانی اطلاعات و ارائه آمار حوزه صنعت، معدن و تجارت

        شماره 5013
        به منظور یکپارچه‌سازی آمار و داده ها، پایش وضعیت حوزه صنعت، معدن و تجارت، تهیه گزارش های آماری و ارائه اطلاعات شفاف، دقیق، به روز و به‌موقع، برای اطلاع رسانی و استفاده در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های کوتاه مدت و بلند مدت، این دستورالعمل تدوین، تصویب و جهت اجرا ابلاغ می شود.
      • مجوز امیر منصور ایرانیان

      • مجوز پرنیان مهیار

      • مجوز پگاه

      • مجوز چشمه نوشان خراسان

      • مجوز خوشگوار مشهد

      • مجوز رامک

      • مجوز رویال

      • مجوز سایه سمن

      • مجوز شکوفا منش

      • مجوز قاسم ایران

      • مجوز گلستان

      • مجوز یک و یک

      • دستورالعمل ارزیابی ایمنی ساختمان‌

        شماره 1008-60/123727
        ساختمان‌های اداری با توجه تمرکز بالای جمعیت از نقطه‌نظر ایمنی نیازمند توجه ویژه‌ای می‌باشند. در یک نگاه اجمالی ممکن است ساختمان‌های‌ اداری محیط‌های کاری ایمنی به نظر برسند که در آن کارمندان در شرایط دمایی مناسب مشغول به فعالیت می‌باشند، این در حالی است که بر اساس اطلاعات اداره کار ایالات متحده آمریکا (BLS) به‌طور متوسط سالانه حدود 800000 ساختمان اداری در این کشور دچار سوانح و جراحات کاری می‌شوند. این آمار تکان‌دهنده نمایانگر بالا بودن سطح مخاطرات در این محیط‌ها می‌باشد. به‌طورمعمول ساختمان‌های اداری از قسمت‌های مختلفی از قبیل پارکینگ، آسانسور، موتورخانه، انبار، سردخانه، سالن غذاخوری و غیره تشکیل‌شده است که بعضا می تواند سطح ریسک بالایی داشته باشد و از این رو هرکدام دارای مخاطرات و آیین‌نامه‌های ایمنی مختص به خود بوده و لازم است به‌صورت دوره‌ای مورد بازرسی قرار گیرند. پیرو ردیف 5 تصویب‌نامه هیئت محترم وزیران در جلسه 14/10/1393 به شماره نامه 220018/60 مورخ 22/10/1393 در بخش آتش‌نشانی و امور ایمنی با موضوع رعایت الزامی ضوابط ایمنی در بهره‌برداری از کلیه تجهیزات و تأسیسات تحت مالکیت دستگاه‌های موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری و حسب تأکید مقام عالی وزارت در نامه شماره 203245/60 مورخ 29/9/1393 با موضوع "ضرورت افزایش ضریب ایمنی ساختمان‌های ستادی وزارت"، همچنین با توجه به سوابق حوادث پیش‌آمده در ساختمان‌های اداری کشور و حساسیت‌های موجود در این زمینه، این دستورالعمل باهدف شناسایی به‌موقع مخاطرات و مدیریت آن‌ها تدوین گردیده است. با وجود اینکه نمی‌توان به‌صورت کامل احتمال وقوع حوادث را به صفر رساند، لیکن رعایت بعضی از نکات ایمنی و حفاظتی می‌تواند نقش کاهنده ایفا نماید. درصورتی‌که ریسک‌های محیط کار به‌موقع شناسایی و برطرف شوند، بسیاری از سوانح و جراحات قابل‌پیشگیری خواهند بود.
      • دستورالعمل ارزیابی بهداشتی آشپزخانه و رستوران ها

        شماره 1008-123733/60
        به منظور دستیابی به محیط سالم و بدور از هرگونه آلودگی نظارت بر اجرای قوانین و مقرارت بهداشتی امری ضروری می باشد. بر این اساس ضرورت نظارت بر رعایت الزامات و استانداردهای بهداشتی در اماکن تهیه، طبخ و توزیع مواد غذایی به منظور پیشگیری از انتقال بیماری های مصری و قابل انتقال از طریق مواد غذایی بر هیچ کس پوشیده نیست، از روشهای ساده و قابل اطمینان به منظور نظارت بر عملکرد بهداشتی اماکن مربوطه استفاده از چک لیست ها و پایش مداوم این اماکن می باشد. چک لیست ها می تواند ساده ترین راه تشخیص مخاطرات و ارزیابی آنها باشند، لذا چک لیست¬های حاضر به عنوان راهنمای مرجع جهت بررسی کامل مستندات مرتبط با وضعیت بهداشتی آشپزخانه ها، رستوران ها، انبارهای مواد غذایی و سایر اماکن مرتبط با فعالیت های تهیه و طبخ غذا تدوین شده است تا بازرسی های کارشناسان HSEEوزارت و سازمان های تابعه و وابسته هر چه هدفمندتر در راستای خط مشی و برنامه جامع مدیریت HSEE انجام گیرند.
      • دستورالعمل اجرایی اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار

        شماره 60/123731-1008
        تأمین، حفظ و ارتقاء سطح سلامت شاغلین، افزایش بهره‌وری در کار و افزایش سطح رفاه آن ها و همچنین حرکت همه ‌جانبه به‌ سوی توسعه پایدار، از جمله اهداف اساسی فعالیتهای بهداشت حرفه‌ای می‌باشد. کارکنان در محیط های کاری با توجه به نوع فعالیت و ویژگی های فرآیندی با انواع مختلفی از عوامل آسیب زای سلامت در تماس هستند. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت بیش از نیمی از افراد شاغل در محیط کاری خود در تماس با عوامل زیان آور می باشند. تعیین میزان مواجهه کارکنان با هر یک از عوامل زیان آور محیط کار می تواند در کنترل و پیشگیری مواجهه با این عوامل در محیط کار نقش اساسی را ایفا کند. این دستورالعمل به منظور ایجاد یکپارچگی در ارائه خدمات اندازه گیری به صاحبان صنایع و معادن و مانع از دست رفتن اطلاعات اندازه گیری ها می شود، همچنین ثبت دقیق پارامترها و متغیر های اساسی در ارزیابی میزان مواجهه می تواند در تعیین معاینات قبل از استخدام و دوره ای نیز مثمر ثمر باشد.

ستاد خبری مرکز حراست وزارتخانه

88846668

آدرس :

تهران، خیابان کریمخان، خیابان استاد نجات الهی، خیابان سمیه، نبش کوچه پورموسی، وزارت صنعت، معدن و تجارت

کد پستی :

1599691379

تلفن :

81771-81761

پست الکترونیک :

info@mimt.gov.ir

مجموع بازدیدها : 223,225,559
تعداد بازدید امروز : 6,426
تعداد بازدید دیروز : 32,743
تعداد بازدید هفته : 218,713
تعداد بازدید این ماه : 1,043,280
آخرین به روزرسانی : 1398/05/31 01:36

کلیه حقوق متعلق به وزارت صنعت، معدن و تجارت می باشد.